ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, EUROPE DIRECT

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 με την άξια συνάδελφο Άννα Καραντζούλη και με την ολόθερμη υποστήριξη της δραστήριας Διευθύντριας του Γυμνασίου Μελίτης Ιωάννας Χρυσοχοΐδου ,συνοδεύοντας τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου, πραγματοποιήσαμε επισκέψεις, σε σημαντικούς φορείς της πόλης μας.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης,  Εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονούνται στο σχολείο μας και γνωστικών αντικειμένων του ωρολογίου προγράμματος.

Επισκεφτήκαμε, μετά από Εισαγγελική άδεια, το Δικαστικό μέγαρο .Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Επιμελήτρια Ανηλίκων κα Μαρία Παπαδημητρίου και να παρακολουθήσουν στην αίθουσα ακροατηρίου εκδικαζόμενες υποθέσεις στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Επισκεφθήκαμε τη Δημόσια βιβλιοθήκη "Βασιλική Πιτόσκα", όπου ο κος Δημήτρης Λαρχανίδης έκανε εκτενή παρουσίαση της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και της προσφοράς της.

Σημαντική συνάντηση είχαν οι μαθητές μας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Μιχάλη Χάτζιο, ο οποίος παρουσίασε την ιστορική διαδρομή λειτουργίας του Θεσμού του Δήμου και του διατηρητέου κτηρίου που φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας. Σημαντική ήταν η αναφορά του στη λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου και την σημασία ενεργοποίησης όλων σε δράσεις του "ΕΜΕΙΣ".

Η επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας συνεχίστηκε με την επίσκεψη της ομάδας των μαθητών στο Αρχαιολογικό μουσείο . Είχαν την ευκαιρία να δουν τα σημαντικά ευρήματα, εξαιρετικής αρχαιολογικής αξίας, τα οποία βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές της ευρύτερης περιοχής και ευαισθητοποιήθηκαν από τα μηνύματα της εικαστικής έκθεσης "Braille" του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Δημήτρη Καπετάνου, που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Αρχαιολογικό μουσείο.

Η άκρως εκπαιδευτική επίσκεψη στη Φλώρινα ολοκληρώθηκε με την ανταπόδοση της επίσκεψης στο γραφείο του Europe Direct και του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), όπου τα στελέχη του με την πρόθυμη κα Λίνα Κωνσταντίνου  υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν τους μαθητές, έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και τους ξενάγησαν στο χώρο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εξαιρετική υποδοχή και συνεργασία όλων των εκπροσώπων των φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μετακίνησης των μαθητών της  Γ Γυμνασίου.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων Φλώρινας για τη Δωρεάν μετακίνηση των μαθητών.

Οφείλουμε, ως εκπαιδευτικοί, να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την άριστη διαγωγή, για το ενδιαφέρον και την ωριμότητα που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στις εκπαιδευτικές επισκέψεις.