ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 09-12-2022 το Γυμνάσιο Μελίτης πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Επισκεφθήκαμε την Διαδραστική Έκθεση για τα Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά στο 1ο περίπτερο της ΔΕΘ με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η προσέγγιση των μαθηματικών μέσω ΤΠΕ με διαδραστικό τρόπο και  μέσω της ενεργού μάθησης, ώστε να   συνδεθεί η διδακτέα ύλη με παιχνίδια, να επιτευχθεί η παρακολούθηση της εξέλιξης της μαθηματικής σκέψης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η αξιοποίησή της στην κατανόηση των μαθηματικών, αλλά και φυσικών, εννοιών.

 Η επίσκεψη στον Λευκό Πύργο, του χαρακτηριστικότερου μνημείου της πόλης, και η προσέγγιση του εκτιθέμενου φωτογραφικού υλικού ως εναλλακτικής μορφής ιστορικής αφήγησης  διεύρυνε την ιστορική θέαση των μαθητών μέσω μορφών  της μη τυπικής (άτυπης) εκπαίδευσης και του οπτικού εγγραμματισμού.. 

Η περιήγηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης απέσπασε τον θαυμασμό των μαθητών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν ομαδικά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου απολαμβάνοντας το φυσικό κάλλος μιας περιοχής με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Τέλος, η επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο απέσπασε θετικότατα σχόλια και κέρδισε τον ιδιαίτερο θαυμασμό μαθητών και εκπαιδευτικών με τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων, ενώ παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε  κατά ομάδες αναλυτική ξενάγηση, η οποία με τρόπο βιωματικό μας μετέφερε σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιστορικές περιόδους της πατρίδας μας.

Οι μαθητές ακολούθησαν υποδειγματικά τις οδηγίες, τήρησαν το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα εντός του υπάρχοντος χρονικού πλαισίου και να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι μαθησιακοί στόχοι.

 

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Μελίτης

 

Η Διευθύντρια

Χρυσοχοΐδου Ιωάννα